Offerte aanvragen

Graag weten wat uw voordeel kan zijn? Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan en wij nemen contact met u op.

Particulier

Door het reinigen van uw zonnepanelen zorgt u ervoor dat er weer volop zonlicht opgevangen kan worden en u weer het optimale rendement zult behalen.

Zakelijk

Ook in 2014 recht op teruggave BTW

BTW Terugvragen op zonnepanelen
Heeft u als particulier op uw woning in Nederland in 2013 zonnepanelen laten aanbrengen, en levert u ook stroom terug aan het net, dan komt u in aanmerking voor teruggave van de betaalde BTW op de door u aangeschafte zonnepanelen. Wel moet u in 2013 ook BTW betalen over de opgewekte stroom. Dit bedrag valt echter in het niet bij de teruggave BTW die u kunt krijgen.

Ook in 2014 recht op teruggave BTW
In 2014 heeft u ook recht op teruggave van de BTW over de aanschaf van uw zonnepanelen. Het is mogelijk dat de Belastingdienst de teruggaaf van BTW in de toekomst gaat beperken, maar er zijn nog geen aanwijzingen voor dat dit op korte termijn gaat gebeuren.

Ook extra voordeel voor zakelijke gebruikers
In 2014 is er ook voor ondernemers nog voordeel te behalen bij het aanschaffen van zonnepanelen. U betaalt in 2014 nog steeds het verlaagde BTW - tarief van 6% in plaats van 21% over de arbeidsuren die nodig zijn om de panelen te installeren.

  

 

 

 

Project in Tienray met succes afgerond

Project in Tienray met succes afgerond

HEIKO Solar Cleaning heeft onlangs een mooi project in Tienray afgerond. Op een grote varkensstal lagen zo'n 150 bevuilde zonnepanelen. 

Door een mooie samenwerking met een toonaangevende leverancier, die ook de zonnepanelen geplaatst heeft, heeft HEIKO deze opdracht naar volle tevredenheid uit mogen voeren. De panelen zijn slechts enkele jaren geleden geplaatst op een grote varkensstal. Door de ligging en de het gebruik van de stal waren de panelen al dusdanig bevuild dat het rendement aanzienlijk was gedaald. HEIKO heeft met het gebruik van tuckerpolesysteem i.c.m. osmosewater de panelen gereinigd, waardoor het volle rendement wederom behaald kan worden.