Offerte aanvragen

Graag weten wat uw voordeel kan zijn? Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan en wij nemen contact met u op.

Particulier

Door het reinigen van uw zonnepanelen zorgt u ervoor dat er weer volop zonlicht opgevangen kan worden en u weer het optimale rendement zult behalen.

Zakelijk

Subsidie zonnepanelen 2014

Zonnepanelen subsidie 2014 voor bedrijven. Voor bedrijven is er in 2014 zonnepanelen subsidie: de SDE+ subsidieregeling. Dat staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie.

SDE+ regeling: subsidie zonnepanelen
Investeren in zonnepanelen? Kijk dan of er subsidie mogelijk is via de SDE+ 2014 regeling voor zon. De regeling voor 2014 is er vanaf 1 april 2014. Voor 2014 is er een budget van 3,5 miljard euro beschikbaar. Dat klinkt als ruim. Maar in 2013 was de pot van 3 miljard euro te klein. Het idee is bedrijven te stimuleren om duurzame energie te produceren. Met de subsidie kunnen bedrijven het verschil compenseren tussen de marktprijs voor grijze stroom en groene stroom. De subsidie geldt voor 12 tot 15 jaar.

In de SDE+-regelingen van 2011 en 2012 was er al subsidie voor zonnepanelen. Die lijn werd voortgezet in de SDE+ 2013 regeling en nu ook in de SDE+ regeling 2014. Naast zonnepanelen subsidie is er ook subsidie voor zonthermie (zonnecollectoren) in 2014. De oppervlakte van die opstelling moet tenminste 100 m2 zijn.

Zonnepanelen subsidie 2014: de eisen
De zonnepanelen installatie moet een vermogen hebben van minimaal 15.000 Wattpiek. Is de installatie kleiner? Dan is er geen subsidie mogelijk via de SDE+ regeling. De overheid vindt dat er voldoende compensatie is via de BTW-teruggave regeling. En via de salderingsregeling. De regels voor 2014 zijn aangescherpt ten opzichte van voorgaande jaren.

De eisen in vogelvlucht voor zonnepanelen:
1.Wel SDE+, dan geen EIA.
Doe je als bedrijf een aanvraag voor subsidie via SDE+ 2014? Dan kun je de investering niet meer opvoeren in de EIA regeling (Energie Investerings Aftrek).

2. Grootverbruik aansluiting
De zonnepanelen installatie moet aangesloten zijn via een zogenaamd grootverbruikersaansluiting. Dat is aansluiting op het elektriciteitsnet van meer dan 3 x 80 Ampère. De netbeheerder weet daar alles van.

3. Omgevingsvergunning
De meeste zonnepanelen worden op daken geïnstalleerd. Dat is in vrijwel alle gevallen vergunningsvrij. Komt de installatie van meer dan 15kWp (kiloWattpiek) in het zicht aan de gevel of in het veld te staan? Dan is het verplicht een omgevingsvergunning aan te vragen. Dit is te regelen via het Omgevingsloket.

Lees alle voorwaarden op Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Project in Tienray met succes afgerond

Project in Tienray met succes afgerond

HEIKO Solar Cleaning heeft onlangs een mooi project in Tienray afgerond. Op een grote varkensstal lagen zo'n 150 bevuilde zonnepanelen. 

Door een mooie samenwerking met een toonaangevende leverancier, die ook de zonnepanelen geplaatst heeft, heeft HEIKO deze opdracht naar volle tevredenheid uit mogen voeren. De panelen zijn slechts enkele jaren geleden geplaatst op een grote varkensstal. Door de ligging en de het gebruik van de stal waren de panelen al dusdanig bevuild dat het rendement aanzienlijk was gedaald. HEIKO heeft met het gebruik van tuckerpolesysteem i.c.m. osmosewater de panelen gereinigd, waardoor het volle rendement wederom behaald kan worden.